Nieuws

Figuranten gezocht voor grootschalige oefening Almere City FC

Voor de Grootschalige Multidisciplinaire Veldoefening in, op en rond het stadion van Almere City FC op zaterdag 4 oktober zoekt de gemeente Almere Oefening Almere City FCfiguranten.

De oefening, in het kader van de crisisbeheersing en rampenbestrijding in Almere, begint om 09.00 uur en eindigt rond 12.30 uur met een lunch op de oefenlocatie.

Elk jaar wordt er op het grondgebied van een van de deelnemende gemeenten binnen de Veiligheidsregio Flevoland een Grootschalige Multidisciplinaire Veldoefening gehouden. Als voorbeeld staat nog steeds de oefening ‘Verdronken plas’ Almere van 25 juni 2008 in het geheugen van de deelnemers. We simuleerden een grote overstroming rond de Noorderplassen met de evacuatie van honderden bewoners, helikopters in de lucht en legervoertuigen die de Almeerse wegen vulden.

Almere City FC

Dit jaar is de oefening in, op en rond het stadion van voetbalclub Almere City FC. Geen voetbalrellen, maar een plotseling incident tijdens een evenement in het stadion. Een scenario waarbij alle hulpverleningsdiensten, van politie tot brandweer en van geneeskundige dienst tot bevolkingszorg, alles uit de kast moeten halen om dit te kunnen afhandelen.
De oefening zal plaatsvinden tot het opschalingsniveau GRIP 1 van de operationele hoofdstructuur met de mogelijkheid binnen de eigen kolom verder op te schalen. De kolom Bevolkingszorg zal een gedeelte van haar stafsectie Bevolkingszorg operationaliseren voor de processen Acute Bevolkingszorg en Informatie en Ondersteuning. Dit om binnen het proces Acute Bevolkingszorg het met NRK afgesloten convenant te toetsten. Werkt wat we hebben afgesproken.
Tijdens deze oefening zal ook het Veiligheidsplan van Voetbalclub Almere-City FC worden getoetst.
Om deze oefening het nodige effect te geven, moeten de tribunes wel aardig gevuld zijn. Je begrijpt: we hebben figuranten nodig. Wil je een keer van dicht bij een dergelijk oefening meemaken?

PIT

In ruil voor jouw inzet zijn toegangskaarten beschikbaar voor de interactieve Veiligheidsexpo PIT (aan het Schippersplein in Almere Stad). Daar maak je kennis met veiligheid in de breedste zin van het woord: van historische topstukken, zoals oude brandweer- en politiewagens tot de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheid. Speel spannende games, blus een brand, onderzoek een misdaad of doe een zelf test: ben jij geschikt voor de politie? Ontdek wat je zelf kunt doen om je omgeving veiliger te maken.

Verzamellocatie

Om het effect van combivervoer te onderzoeken zal niet individueel naar de oefenlocatie bij Almere City FC worden gereisd.
Wie mee wil doen wordt om 07:30 uur verwacht op het parkeerterrein van het Topsportcentrum Almere. Gelegen in stadsdeel Almere-Poort aan de A6 in de nabijheid van het spoor met halte Almere-Poort en binnen de dienstregeling van busmaatschappij Connexxion.
Meld je aan bij Peter Breek, adviseur crisisbeheersing kabinet en veiligheid, van de dienst Bestuurszaken en Control
E-mail pbreek@almere.nl

 

Bron: VVV Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *