Nieuws

Dak woonark beschadigd door te lage brug

Een nieuwe woonark die maandagmiddag over de Hoge Vaart werd gesleept is vastgelopen onder de brug van de Hagevoortdreef. Omdat de ark slechts enkele centimeters te hoog lag heeft de bemanning speciale zakken in de boot gevuld met water. Door het gewicht kwam de boot een stuk lager te liggen. Hierdoor was het met millimeters speling mogelijk de ark onder de brug door te krijgen.

Nadat ook de brug van de A6 met slechts enkele centimeters speling onderdoor werd gevaren begon de volgende uitdaging. De ark moest onder de houten brug van de Lange Wetering door. Deze brug is uitgerust met handmatig ophaalsysteem. Twee werklui hebben de brug met veel zwoegen en zweten omhoog gedraaid waardoor de ark er onderdoor kon. Helaas kwam ook hier de ark niet ongeschonden uit de strijd. Ditmaal was niet de hoogte de boosdoener maar het uitstekende dak. Door knappe stuurmanskunsten bleef de schade beperkt tot enkele verbogen rietstengels. Toen dit laatste obstakel gepasseerd was kon de ark veilig zijn eindbestemming aan de Weteringkade innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *