Nieuws

Meetingpoint Spoorbaanpad geopend door burgemeester Jorritsma

Zaterdagavond is aan de Muntmeesterhof het meetingpoint voor fietsers onthuld. De onthulling werd verricht door de initiatiefnemers Mylène en Dave Koomen en burgemeester Annemarie Jorritsma.

Het Meeting Point is een initiatief voor en door Almeerders. Gezien het aantal incidenten en het onveiligheidsgevoel van veel Almeerders, werd er gezocht naar een oplossing om na het uitgaan, gezamenlijk veilig naar huis te fietsen. Nadat bijna 7000 mensen de petitie voor een veiliger Spoorbaanpad hebben getekend, kwam de gemeente in actie. Gemeente Almere vindt dit een welkome aanvulling op de maatregelen voor een veiliger Spoorbaanpad. Het Meetingpoint is gevestigd aan de Munstmeesterhof bij de Muntgarage. In het gebied is er veel cameratoezicht, waardoor ook de kans op fietsendiefstal kleiner is.

Op het Meeting Point kan het uitgaanspubliek zich vrijdag- en zaterdagnacht verzamelen om op vaste tijden veilig over het Spoorbaanpad naar huis te fietsen. De Muntmeesterhof biedt volop plaats voor het stallen van fietsen en is dichtbij het uitgaanscentrum. De gemeente is erg blij met initiatieven zoals deze en hoopt dat jongeren hier veel gebruik van gaan maken.

Voor meer informatie over het Meeting Point, neem een kijkje op de facebookpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *