Nieuws

Stormverslag Almere Buiten: man met schrik vrij uit auto, tankstation bedreigd, boom valt naast school

Hoewel het in Almere Buiten niet het drukst is geweest wat stormmeldingen betreft, moesten de hulpdiensten hier toch op een aantal locaties ter plaatse komen.

Op het Westelijk Halfrond (de rotonde Evenaar/Buitenhoutsedreef) werd een rijdende auto getroffen door een omvallende boom. Omdat de boom het achterste deel van de auto raakte kwam de bestuurder met de schrik vrij. “Ik heb hem niet zien vallen, het was ineens een enorme klap”, aldus de geschrokken man. Maar hij kon er gelukkig nuchter onder blijven en voegde lachend toe: “Het is maar een auto, die kan worden vervangen.”
De rotonde was door de ravage geblokkeerd en afgesloten vanuit het centrum richting Tussenring. (Foto’s 1 en 2.)

Even later werd er een melding gedaan van een dreigende omvallende boom naast het Shell tankstation aan de Hopperzuigerstraat. De gasinstallatie van het tankstation zou hierdoor worden bedreigd. De snel ter plaatse gespoede brandweer heeft de situatie onderzocht, maar is na enige tijd weer vertrokken. Het tankstation werd uit veiligheid ontruimd en gesloten. (Foto 3.)
Enige tijd later werd de boom door hoveniers van de gemeente omgezaagd en gecontroleerd ten val gebracht, om te voorkomen dat deze anders veel schade zou aanrichten wanneer de boom uit zichzelf zou vallen. Bij deze actie is er toch enige schade ontstaan, het prijsinformatiebord van het tankstation werd door de vallende boom vernield. (Foto 4.)

Aan het H. de Keijserplantsoen in de Bouwmeesterbuurt viel een boom om tegen een huis. Omdat slechts de top van de boom het huis raakte was er geen schade aan het huis. Wel was er enige schade aan de voortuin. (Foto 5.)

Op de Blauwe Druifjesstraat dreigde een boom uit een particuliere tuin om te vallen op een geparkeerde bestelbus. De brandweer is aan het werk gegaan om de boom te verwijderen. (Foto’s 6 en 7.)

Op vele plaatsen vielen verder bomen om en werd er schade gemaakt door de storm. Gelukkig vielen sommige bomen ook gunstig. Zo stond voor openbare school De Architect op het C. van Eesterenplein de wind de goede kant op toen een kolossale boom in het gras achter de school viel en niet op de school. De werden in een aparte ruimte opgevangen. Ouders werd gevraagd de kinderen in verband met de storm thuis te houden en wie wel op school was werd eerder naar huis gestuurd. (Foto 8.)

Tekst en foto’s: Jos van der Lelie.
Foto 9: Royce Sondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *