Persberichten

Verkeersovertredingen leiden tot hennepkwekerij

politie persOp dinsdagmiddag 19 februari hielden agenten een man aan in verband met een hennepkwekerij.

Rond 14.00 uur surveilleerden agenten op de Noorderdreef. Daar zagen zij een auto met hoge snelheid rijden. Ze gingen achter de bestuurder aan. Tijdens de achtervolging reed de automobilist op de Paraleldreef meerdere malen over een dubbele doorgetrokken streep, ook negeerde hij een rood verkeerslicht. Omdat de auto met hoge snelheid reed hielden de agenten een veilige afstand. Daardoor verloren zij de bestuurder uit het oog in de Muziekwijk. In de wijk zochten de agenten naar de auto. Hij stond geparkeerd bij een woning aan de Alban Bergstraat.

Hennepplanten in woning automobilist

In de auto lagen meerdere vuilniszakken en de agenten vertrouwden het niet. De bestuurder werd achterhaald en hij vertelde dat in de vuilniszakken aarde zat voor zomerplanten. Agenten hadden het vermoeden dat de aarde gebruikt werd voor een wietkwekerij. Eenmaal binnen in de woning bleek dat het vermoeden juist was. Ze troffen een kwekerij met 26 planten aan, ook waren er 32 stekjes en hingen er henneptoppen te drogen.

Aanhouding

Agenten hielden de 33-jarige man uit Almere aan. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *