Persberichten

Straatroof bij Oevergriend mislukt, politie zoekt getuigen

politie persIn de middag van donderdag 21 februari probeerde een man een meisje te beroven. Het meisje wist te vluchten. De politie zoekt getuigen.

Een 14-jarig meisje uit Almere fietste rond 17.20 uur op de Sportbrug, tussen de Oevergriend en de Sportmark. Plotseling kwam er een man naast haar fietsen. Hij pakte haar vast, bedreigde haar en eiste haar geld. Het slachtoffer liet haar fiets vallen en rende weg. De dader ging er vervolgens vandoor richting de Werven.

Het gaat om een man met een getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een breed gezicht met een brede neus. Onder zijn rechteroog zit een donkere plek, vermoedelijk een litteken. Zijn haar is opgeschoren. De man droeg een baseballpetje met rood en groen en een lichtkleurige, gewatteerde, glimmende jas. De man fietste weg op een oude, grijze herenfiets.

Getuigenoproep

Aan getuigen die de poging tot straatroof hebben gezien of de verdachte hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *