Persberichten

Vluchtende winkeldieven in de kraag gevat in Stadshart

De politie heeft samen met supermarktbeveiligers donderdagavond rond 19.30 uur twee vluchtende winkeldieven aangehouden. De winkeldiefstallen inde twee supermarkten vonden bijna gelijkertijd plaats op het Stationsplein en bij de Schippersgarage.
Politieagenten kregen die avond een melding om naar de Schippersgarage te gaan. Een beveiliger van de nabijgelegen supermarkt achtervolgde een weggevluchte winkeldief. Op het Assenplein werd de man ingehaald door de beveiliger, die de 47-jarige Almeerder gelijk kon overdragen aan de politie. De verdachte deed gelijk afstand van de gestolen spullen die hij nog bij zich had.

Achtervolging
Rond datzelfde tijdstip zagen agenten op het Stationsplein een supermarktbeveiliger achter een man aan rennen die een zwarte tas bij zich had. Deze man, een 42-jarige Almeerder, kon na een korte achtervolging door de beveiliger en de toegesnelde politieagent worden aangehouden. De man had voor ruim 114 euro aan gestolen spullen bij zich. Ook hij deed afstand van de gestolen goederen. Beide mannen zitten nog vast en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *