Persberichten

Agenten vorderen fietsen tijdens achtervolging geweldpleger

Zaterdagochtend is een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden als verdachte van mishandeling en bedreiging. Hij vluchtte te voet bij het zien van agenten waarna een achtervolging ontstond. Agenten vorderden fietsen van voorbijgangers waarna de verdachte in een steeg in de omgeving van de Julistraat kon worden aangehouden. De verdachte is ingesloten. 

Even na 11.00 uur belde een vrouw met 112 en vertelde dat ze zojuist was mishandeld en bedreigd door haar ex-partner. Omdat de verdachte een bekende is van politie en justitie snelden meerdere politie-eenheden naar de Wipmolenweg. Twee agenten stelden een onderzoek in in het park omdat de verdachte daar zou zijn. Bij het zien van de politie nam de verdachte direct de spat en vluchtte via de Berlijnstraat, de Boedapeststraat richting de Seizoenenbuurt. De achtervolging ging via steegjes, straten, groenstroken en hofjes. De achtervolgende agenten vorderden van voorbijgangers in totaal vier fietsen waarmee ze de achtervolging achter de rennende verdachte voortzetten. In de omgeving van de Julistraat werd de verdachte in een steegje ingesloten. Hij stak zijn handen omhoog en zei: ”ok, ik geef het op”. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De fietsen zijn na de actie aan de eigenaren teruggeven en de gegevens genoteerd. Zij kunnen binnenkort een attentie verwachten voor hun medewerking en het uitlenen van de fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *