Nieuws

Zoekactie na mogelijke persoon te water aan Oldewierde

De brandweer is woensdagmorgen met man en macht opzoek geweest naar een mogelijke drenkeling aan de Oldewierde. Rond 10:10 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat er iemand in het water gezien zou zijn. De brandweer uit Almere rukte uit met onder meer een tankautospuit en een duikteam. Ook kwam er assistentie van het duikteam uit Lelystad. Met duikers in het water, brandweermensen wadend in de ondiepe delen en hulp van de politie aan de kant, werd een stuk water van zo’n 600 meter uitgekamd. Hierbij werd niemand gevonden. Na een uur zoeken is besloten de zoekactie te staken omdat het zogenaamde ‘gouden uur’ verstreken was. Na dit uur is de kans dat iemand nog levend uit het water kan worden gehaald vrijwel uitgesloten.

Onderzoek moet uitwijzen of er daadwerkelijk iemand in het water zou hebben gelegen. Ook is het nog onduidelijk of er de komende tijd opnieuw gaat worden gezocht. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *