Persberichten

Tientallen overtredingen bij brom- en snorfietscontrole

Dinsdagmiddag- en avond zijn door agenten van basiseenheid Almere Stad West brom- en snorfietscontroles gehouden in de omgeving van de Harlingensingel en Hengelostraat. Er werden tientallen bekeuringen voor te veel vermogen, snelheid, technische gebreken, rijden zonder rijbewijs en rijden op een fietspad uitgeschreven. Eén bestuurder werd aangehouden na een belediging van een agent. De controle vond plaats op verzoek van omwonenden en passanten die dagelijks hinder ondervinden van brom- en snorfietsbestuurders die de regels aan hun laars lappen.

Vanaf 14.30 uur controleerden agenten met ondersteuning van specialisten van de dienst verkeersongevallenanalyse en motoragenten tientallen scooters en snorfietsers op en rond de Harlingensingel, Spoorbaanpad, Hengelopad en Hengelostraat. Bij de ‘rollerbank’ controle werden negen bestuurders betrapt met hun snorfiets en brommer die te veel vermogen bleek. Door een te hoog vermogen rijden de brom- en snorfiets harder dan toegestaan. Aan de bestuurders is een bekeuring variërend van € 90, – tot € 250, – uitgereikt. Van drie bestuurders is het kentekenbewijs ingevorderd omdat er ernstige technische gebreken of verboden wijzigen aan het voertuig werden geconstateerd. Zij worden in de gelegenheid gesteld om hun tweewieler te herstellen en opnieuw ter keuring aan te bieden. Twee bromfietsers bleken rond te rijden terwijl ze geen rijbewijs hadden. Ook zij krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd en moesten lopend verder.

Vier bestuurders kregen een bekeuring omdat ze op het fietspad reden waar bromfietsen niet op mogen rijden. Een 47-jarige bestuurder uit Almere werd aangehouden omdat hij bij de controle een agent beledigde. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt en hij was verhoord, kreeg de Almeerder een transactievoorstel van justitie van € 600, – boete uitgereikt. Een bromfietser werd betrapt met een mobieltje aan zijn oor en kreeg een bekeuring voor het niet handfree bellen. Ook werden vier bromfietsers betrapt met het rijden zonder helm. Wat opviel tijdens de controle is dat vooral de snorfietsen, die een beperkte snelheid mogen hebben van maximaal 25 km p/u, beduidend meer vermogen hebben en tot soms wel 65 km p/u kunnen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *