Nieuws

Gewonde na schietpartij in FEBO Stationsplein

Donderdagavond heeft op het Stationsplein in het centrum van Almere een schietincident plaatsgevonden. Daarbij raakten twee personen gewond en werden in totaal acht verdachten aangehouden. Eén van de slachtoffers bleek een nietsvermoedende omstander, die ten tijde van het schietincident zich in een nabijgelegen snackbar bevond. Hij is direct overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn gezondheidstoestand is nog onbekend. Onder de acht verdachten bevond zich ook een tweede slachtoffer. Een vuurwapen dat bij één van de verdachten werd aangetroffen is in beslag genomen. Districtsrecherche Zuid doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

Rond 18.00 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er een ruzie was op het Stationsplein en dat daarbij was geschoten. Politieagent troffen op de plek van het schietincident een 65-jarige man aan die gewond was geraakt. De man was aanspreekbaar en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Op aanwijzen van getuigen konden politieagenten direct drie verdachten (24, 40 en 57 jaar oud) aanhouden. Getuigen verklaarden dat er een auto was weggereden met daarin meerdere inzittenden. In de omgeving van de Hospitaalweg werd dit voertuig aangetroffen. Bij het voertuig troffen agenten vijf personen aan. Deze drie mannen (24, 37 en 46 jaar oud) en twee vrouwen (26 en 28 jaar oud) werden direct aangehouden. De 37-jarige verdachte bleek gewond te zijn, hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. In de loop van de avond zijn de twee aangehouden vrouwen en de 37- en 46-jarige mannen heengezonden. De gezondheidstoestand van de beide slachtoffers is nog onbekend. De districtsrecherche Zuid onderzoekt van alle aangehouden verdachten wat hun betrokkenheid is geweest bij het schietincident.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *