Persberichten

Agressieve man met veel moeite aangehouden

Woensdagavond is een 29-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats, in Almere bij het Stationsplein aangehouden als verdachte van vernieling, mishandeling en een bedreiging. De man verzette zich bij zijn arrestatie en moest met behulp van meerdere politiemensen onder controle worden gebracht. Er raakte niemand gewond. De verdachte is ingesloten en zit vast.

Rond 12.30 uur vond er in het pand van het Leger des heil een vernieling, mishandeling en bedreiging plaats. De verdachte rende het pand uit maar via 1-1-2 werd de politie gealarmeerd. Agenten in burger zagen de verdachte lopen bij het Stationsplein en hielden hem aan. De man weigerde mee te werken, gedroeg zich agressief en bedreigde de agenten.

Nadat hij tegen de muur was gezet in afwachting van ge├╝niformeerd politiepersoneel om hem over te brengen naar een politiebureau, begon de man zich te verzetten. Met hulp van meerdere agenten kon de man onder controle worden gebracht en afgeboeid. Bij de insluitingfouillering bleek dat de man een mes had verstop en verdovende middelen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake vernieling, mishandeling, bedreiging en overtreding Wet Wapens en Munitie. De verdachte is een bekende van politie en justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *