Nieuws

Jaarwisseling 2011-2012: druk, maar beheersbaar

Bij de regionale meldkamer van politie, brandweer en GGD in Flevoland zijn in de oud- en nieuwnacht tussen 22.00 en 7.00 uur ruim 400 telefonische meldingen binnengekomen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Bij dreigende escalatie werd direct door agenten ingegrepen. De politie heeft in totaal 38 verdachten aangehouden voor verschillende vergrijpen zoals openlijke geweldpleging, belemmering, vernieling, mishandeling, belediging, openbare dronkenschap en verstoring van openbare orde. Van geweld tegen hulp verleners was vier keer sprake, het betrof hier het gooien van vuurwerk of glaswerk naar politiemensen of mensen met een publieke taak. In al deze gevallen werden de verdachten hiervan direct aangehouden. Er raakte hierbij niemand gewond.

In de grootste stad Almere waren zoals gewoonlijk veel mensen op de been. De meeste mensen gingen met de beste wensen en bedoelingen de straat op. Toch waren er verspreid over Almere meerdere meldingen van onderlinge mishandelingen en geweldplegingen. Bij twee incidenten van ernstige mishandeling raakten mensen gewond. Eén persoon werd met een scherp voorwerp in het gezicht gestoken, een andere man liep een steekwond op aan het lichaam. In beide gevallen kon politie verdachten aanhouden. Beide mannen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Er zijn meerdere mishandelingen en openlijke geweldplegingen geweest, waarbij politie meerdere verdachten heeft aangehouden. De overige arrestaties zijn aanhoudingen inzake openbaar dronkenschap, het verstoren van de openbare orde en het rijden onder invloed. Deze overtredingen concentreerden zich voornamelijk in het uitgangsgebied. Aan het einde van de nacht werd het wat rumoerig op de Grote Markt. De ME is daar als voorzorg ter plaatse geweest maar hoefde niet te worden ingezet. De situatie bleef beheersbaar.

Brandweerinzet
De brandweer spreekt van een inhoudelijk rustige jaarwisseling. Het zwaartepunt van de inzet lag op het bestrijden van container- en afvalbranden. In totaal is in de provincie de brandweer tussen 31 december 20.00 en 1 januari 08.00 uur ruim 80 keer gealarmeerd. Bij het ter plaatse komen bleek een daadwerkelijke inzet vaak overigens niet eens nodig. Grote incidenten bleven uit.

In Almere werd een woningbrand gemeld, die veroorzaakt bleek door een vuurpijl die onder het dak terecht was gekomen. Blussen bleek niet nodig.

’s Ochtends kwam er een melding van een containerbrand aan het Raaltepad in Stedenwijk.
Omdat er kans was voor uitbreidings gevaar werd de politie en brandweer met spoed gealarmeerd. De politie, die als eerste terplaatse was, heeft geprobeerd met een poederblusser de brand te doven. Dit lukte echter niet waarna men op de brandweer heeft gewacht. Met een straal hogedruk was de brand al snel meester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *