Persberichten

Drie wietplantages aangetroffen in Almere/Lelystad

Afgelopen weekend zijn er in Lelystad en Almere op drie locaties hennepplantages aangetroffen. Zaterdagochtend werd op de Fjord in Lelystad de eerste ontdekt. Agenten gingen langs de woning omdat ze de bewoner nog moesten horen over een aanrijding waarbij hij mogelijk zou zijn doorgereden. Toen de man zijn voordeur opende, roken de agenten de indringende henneplucht en stuitten ze in de woning op een hennepkwekerij met 234 hennepplanten. De 35-jarige bewoner werd aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur kwam er een melding binnen van een mogelijk inbraak in een woning aan de H.P. Berlagestraat in Almere. Daar stond de deur open en brandde het licht in de woning. Ook daar ontdekten agenten een hennepplantage. In de garage en op de 1e etage van de woning werden 515 planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Ook bleek er sprake te zijn van het omleiden van de stroom. Zondagmiddag werd er na een tip ook een inval gedaan in een woning aan de Klip in Lelystad. Daar bleek dat de hennepplanten al gerooid te zijn. De aangetroffen apparatuur om een plantage mee in te richten kon wel in beslag genomen worden. Alle aangetroffen inbeslaggenomen spullen worden vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *