Nieuws

Granaat gevonden in Almere-Poort

Vrijdag morgen is rond 11:00 uur een granaat gevonden in Poort, een bouwbedrijf wat bezig was met grondwerkzaamheden stuitte op het projectiel. Direct werd de politie ingelicht welke de omgeving heeft afgezet. Rond de klok van 14:00 uur is de explosieven opruimings dienst (EOD) begonnen met het onderzoek naar het projectiel. Rond 14:30 uur kwam het verlossende woord van de persvoorlichter. Het gevonden projectiel bleek niet schadelijk te zijn, maar een zogenaamde “oefenpantsergranaat” te betreffen. Of zoals de EOD het zelf noemde “strategisch  schroot”. Het projectiel is gebruikt voor een oefening van het leger, en stamt vermoedelijk uit het jaar 1907. Volgens de woordvoerder van de EOD is het goed mogelijk dat het projectiel is afgevuurd vanaf fort eiland Pampus.

De EOD heeft het projectiel meegenomen voor verder onderzoek. Hier zal bekeken worden of het projectiel tot ontploffing word gebracht of dat het met de oud ijzer mee mag. De omgeving is vrijgegeven, en de werkzaamheden zijn hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *