Nieuws

Brandweerdag 2024 in Olympische sferen

Zaterdag 6 juli werden circa 250 gasten ontvangen op de brandweerkazerne in Almere Poort. De kazerne vormde weer het decor van een gezellige en actieve dag voor kinderen met een handicap en hun broertjes en zusjes. 

Traditiegetrouw werd de dag rond 10:00 uur geopend met het aanwijzen van de brandweercommandant van de dag. Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Hein van der Loo. Dit jaar was het thema ‘Olympische Spelen in Parijs’. Na het ontsteken van het olympisch vuur kon de dag van start gaan.

Voor de deelnemers waren er weer de vaste programmaonderdelen, zoals allerlei sportieve activiteiten zoals het blussen met een brandweerslang, paardrijden of meerdere balspellen. Ook werden er verspreid over de dag vier optochten gereden met brandweerauto’s en Amerikaanse politieauto’s. Ook waren er andere voertuigen aanwezig zoals die van het Rode Kruis en de dierenambulance. De route ging van de kazerne in Poort via de busbaan naar Veluwsekant en vervolgens via dezelfde route weer terug.

De dag werd traditioneel afgesloten met een discofeest met dit jaar de Almeerse zanger Danny Lit. De uitrukhal van de kazerne werd voor deze gelegenheid omgebouwd tot feestzaal.

De organisatie van de brandweerdag ontving, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen subsidie meer van de gemeente Almere. Stichting HV-Almere heeft €500,- gedoneerd aan de organisatie van de Brandweerdag. De vrijwilligers van HV-Almere.nl hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad!

Overzicht bekijken van de optocht met de voertuigen? Klik dan hier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *