Kort nieuws

Tientallen boetes bij controles van fatbikes, scooters en elektrische steps

Op donderdag 13 juni 2024 heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op het Michael Jackson Plein en aan de Kroonprinsstraat. De controle richtte zich voornamelijk op brom- en snorfietsen, fatbikes en elektrische stepjes.

Tijdens de controle werden twee bromfietsen in beslag genomen voor technisch onderzoek. Daarnaast zijn er zeven bekeuringen uitgeschreven voor fatbikes die te hard reden. Acht bestuurders van een fatbike kregen een waarschuwing; bij een volgende overtreding zullen deze in beslag worden genomen.

Verder ontvingen tien brom- en snorfietsen een WOK-melding (Wachten Op Keuren), wat betekent dat zij niet verder mochten rijden totdat ze gekeurd zijn. Daarnaast werden er 29 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

3 gedachten over “Tientallen boetes bij controles van fatbikes, scooters en elektrische steps

 • Moeten ze in Den haag en omgeving moeten doen, daar zijn die fatbikes een plaag!

  Beantwoorden
 • Is het niet mogelijk om deze voertuigen direct in beslag te nemen, alleen binnen 2 dagen op te laten halen door de ouders en daarna op hun kosten de fietsen bij de rdw te laten herkeuren of een mogelijkheid geven om er afstand ( vernietiging ) op te geven…
  Kinderen op een elektrische fiets minimaal 12 jaar ( voor die tijd kunnen zij de snelheid van het overige verkeer niet goed inschatten en ook de verkeersregels zijn dan nog niet echt ingedaald )
  In de huidige wet mag een ieder zonder rijbewijs ( dus al is de bestuurder 6 jaar ..!!) op zo een fiets rijden
  Bij mij in de buurt komen kleine kinderen ( schat zo 7 of 8 jaar oud ) op een elektrisch vouwfietsje voorbij scheuren ( en ja met gashendel. ) over een doorgaande weg waar zij voorrang moeten verlenen.. ik rij met een Scoda Enyaq en die kereltjes komen niet boven mijn motorkap uit; ik wil zo wie zo ongelukken voorkomen maar op deze manier wordt het mij erg moeilijk gemaakt ( en moet er niet aan denken dat ik iemand zou aanrijden…)

  Beantwoorden
 • T zou beter zijn om per direct de step en of fiets in beslag te nemen, binnen 2 dagen door de ouders of meerderjarige op te laten halen, daarna € 50,- per dag stallingen…tenzij de step of fiets is uitgerust met een gashendel; zodra de nieuw waarde van fiets of step wordt overschreden dan ter vernietiging aanbieden op kosten eigenaar … na ophalen binnen 2 weken laten herkeuren bij de rdw of alsnog inleveren ter vernietiging … in beslag genomen fietsen evt naar een school waar men leert sleutelen en daarna te koop aanbieden of schenken aan de voedselbank
  Geen kinderen op een elektrische vouwfiets ( deze komen niet boven de gemiddelde auto motorkap uit… ) tenzij met zo een lullig vlaggetje op de achteras uitgerust wat niet cool overkomt…zodat een automobilist hen ook kan zien aankomen…

  Kinderen onder de 12 jaar met elektrische fiets op maximaal 15 km per uur daarna tot 14 jaar op maximaal 20 km per uur … denk / verwacht dat dit een hoop leed kan voorkomen omdat kinderen pas vanaf ca 12 jaar oud de snelheid van een auto kunnen inschatten..

  Elektrische fiets aanschaffen samen met wettelijke vertegenwoordiger zodat die ook verantwoordelijk kan worden gehouden mocht men de fiets aanpassen of een ander er op laten rijden die schade maakt bij derden…. De huidige fietsen in iedergeval registreren bij een databank zodat een wettelijke aansprakelijkheid jan worden gemaakt
  En uit het wettelijk strafrecht schrappen dat de automobilist altijd verantwoordelijk is en blijft ( volgens mij is dat altijd nog de opvoeder/ ouder..)

  Denk dat met het bovenstaande een hoop leed kan worden voorkomen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *