Nieuws

Twee verdachten aangehouden na uitzending Opsporing Verzocht

Vanochtend heeft de politie twee jongens aangehouden naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Almere en een 21-jarige uit Rotterdam.

Beiden worden zij verdacht van betrokkenheid bij een reeks overvallen in Almere tussen september en november vorig jaar. Zij zullen binnenkort worden verhoord over welke rol zij hebben gehad.

De politie heeft nog niet alle verdachten aangehouden en vraagt nogmaals de hulp van het publiek.

Overval 1: Primera, Haagbeukweg
Op vrijdag 15 september 2023 stopt een scooter voor de ingang van de Primera. De man achterop, een nogal slungelachtig type, loopt de winkel in en bedreigt de twee medewerksters. Zij moeten geld afgeven. Dat gebeurt terwijl rond 17:30 uur behoorlijk wat klanten in de winkel staan. De verdachte achterop de scooter is inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de scooter.

Overval 2: Telecomwinkel, Noordeindepad
Op vrijdag 6 oktober 2023 is een telecomwinkel aan het Noordeindepad het doelwit van twee overvallers. Een van hen heeft een vrij slungelig postuur. Ze bedreigen de eigenaresse en slaan haar hard tegen haar hoofd. Alle verdachten van deze zaak zijn aangehouden. De beelden zijn daarom offline gehaald.

Overval 3: Primera, Noordeindepad
Twee medewerksters van de Primera en flink wat klanten zien op zaterdag 11 november 2023 drie overvallers de winkel binnenstormen. Ze eisen geld en komen zeer bedreigend over op de medewerksters. Een van de drie verdachten is aangehouden. De andere twee (hieronder te zien) zoeken we nog.

Overval 4: Cafetaria, Rembrandtweg
Bij de overval op een cafetaria op 2 december 2023 is een van de twee overvallers na een klopjacht aangehouden. Hij is een 15-jarige jongen uit Almere. Vermoedelijk maakt hij ook deel uit van de groep overvallers.

Fila-jas
Na de overval op de telecomwinkel heeft de politie een jas van het merk Fila aangetroffen bij de Parijsbrug in Almere. Op de jas is DNA aangetroffen.

Tips kunnen gedeeld worden met de politie via 0900-8844 of het tipformulier via de website van de politie.

Info en foto’s: politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *