Nieuws

Grote zoekactie op Weerwater na vondst omgeslagen bootje

Op het Weerwater heeft maandagmiddag een grote zoekactie plaatsgevonden na de vondst van een omgeslagen bootje. Twee duikteams van de brandweer werden ingezet. Ook een politiehelikopter zocht mee naar eventuele slachtoffers. Uiteindelijk bleek het om een stuurloos scheepswrak te gaan. In het water werd niemand aangetroffen.

De boot werd maandagmiddag omstreeks 16:00 uur aangetroffen. Volgens de brandweer was het niet geheel duidelijk of er een persoon in het water terecht was gekomen. Twee duikteams en twee boten van de brandweer kwamen ter plaatse en hebben een zoekactie gehouden. Daarbij werd ook met behulp van een drone en een politiehelikopter gezocht. Op het strandje bij de Esplande werd tegelijkertijd een set kleding gevonden.

De politie verspreidde even later een Burgernetbericht waarbij gevraagd werd of de eigenaar zich wilde melden bij de politie. Hulpdiensten staakten de zoekactie rond 17:15 uur. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het “gouden uur” voorbij en is er niemand aangetroffen. Er is volgens de politie geen indicatie dat er nog iemand in het water zou liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *