Nieuws

Weer overtredingen aangetroffen bij controle van opslagboxen

Op woensdag 24 januari en donderdag 25 januari heeft de gemeente Almere, samen met de Douane en de politie, twee terreinen met opslagboxen gecontroleerd aan de Koningsbeltweg en Draaibrugweg. Op beide locaties zijn hennep-gerelateerde goederen aangetroffen. Op één locatie is illegaal vuurwerk en geknutseld vuurwerk in één box gevonden. Dit leidde tot de inzet van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD).

Tijdens de controles van de opslagboxen is het volgende gevonden:

– In elf boxen werden hennep-gerelateerde goederen gevonden.
– In twee boxen is er vervalste merkkleding gevonden. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.
– Eén box bevatte illegaal vuurwerk, waarbij ook geknutseld vuurwerk is aangetroffen. De EOD heeft het op een andere locatie tot ontploffing gebracht.
– In een andere box werden verschillende soorten medicijnen aangetroffen. Dit is een overtreding van de Wet op de economische delicten. De medicijnen zijn in beslag genomen door de politie.

Per overtreding worden passende maatregelen genomen.

Ondermijning tegengaan
De onaangekondigde controle van opslaglocaties is onderdeel van de Almeerse aanpak van ondermijning. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale bedrijven en diensten, zoals opslagboxen.

Burgemeester Hein van der Loo: “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in onze stad. Ondermijning pakken we in Almere samen aan. Op sommige plekken wanen criminelen zich wellicht ongezien, maar ook die plekken houden we in het vizier. Met onze veiligheidspartners en samen met ondernemers.”

Drie geslaagde controles
Deze controles vormden de laatste twee van een reeks van drie onaangekondigde controles bij opslaglocaties. Tijdens de eerste controle van een opslaglocatie aan de Transistorstraat werden tientallen kilo’s aan softdrugs gevonden. Wethouder Alexander Sprong (Toezicht en Handhaving): “Ook nu weer blijken de controles nuttig te zijn geweest. De aanwezigheid van de verschillende diensten maakte het mogelijk om meteen in actie te komen. Deze samenwerking bij de integrale controles is daarom heel belangrijk en zorgt voor een veiligere leef- en werkomgeving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *