Kort nieuws

Tijdelijk cameratoezicht ingesteld bij vijf woningen in Almere

Er wordt tijdelijk cameratoezicht ingesteld bij vijf woningen in Almere die eerder waren gesloten op last van de burgemeester. Het gaat om woningen aan het Freyjaplantsoen, de Valetaweg, Moldaviëstraat, Roemeniëstraat en Willem Barentszroute in Almere. De bewoners kunnen weer terugkeren naar de woningen.  

Op basis van informatie van de politie en het Openbaar Ministerie heeft de burgemeester per woning afgewogen of een langere sluiting noodzakelijk is. Hij heeft in alle gevallen besloten om de sluiting niet te verlengen. Dit betekent dat de bewoners weer terug mogen naar hun woning. De gemeente plaatst bij deze woningen tijdelijk een camera om toezicht te houden op de veiligheid in de woonomgeving. Het gaat om:

– Een woning aan het Freyjaplantsoen. Deze woning werd gesloten nadat daar in de nacht van 15 op 16 december een explosie plaatsvond.
– Een woning aan de Valetaweg. Deze woning was gesloten nadat daar in de nacht van 16 op 17 december een explosie plaatsvond.
– Woningen aan de Moldaviëstraat, Roemeniëstraat en Willem Barentszroute. Deze woningen waren sinds 28 december gesloten vanwege ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde.

Burgemeester Hein van der Loo: “De veiligheid in de buurt is en blijft voor mij prioriteit. Samen met politie en Openbaar Ministerie bekijk ik per geval hoe ik nu die veiligheid het beste kan waarborgen.” Omwonenden worden per brief geïnformeerd. Veiligheidsmanagers van de gemeente en wijkagenten houden contact met buurtbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *