Nieuws

Sluiting woning Bolacaciahof na eerdere explosie verlengd met vier weken

Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om de sluitingsperiode te verlengen van een woning aan het Bolacaciahof in Almere Stad. De woning blijft nog tenminste vier weken gesloten met het oog op de veiligheid van de bewoners en omwonenden. Ook wordt cameratoezicht ingesteld.

Burgemeester Hein van der Loo: “De veiligheidssituatie en het welzijn van de bewoners van het Bolacaciahof hebben mijn grote aandacht, samen met politie en het Openbaar Ministerie. Het is een ingrijpende maatregel die ik niet lichtvaardig inzet, maar die soms nodig is om erger te voorkomen. De openbare orde verstoren met explosieven is en blijft onacceptabel.”

Eerder sloot burgemeester Van der Loo de woning nadat daar op woensdagavond 27 december 2023 een explosie plaatsvond bij de ingang van het wooncomplex waarin de woning zich bevindt. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel was de schade aan het complex aanzienlijk. De sluiting is ingesteld vanwege een ernstige verstoring van de openbare orde.

Samen met politie en het Openbaar Ministerie is nu gekeken of de sluiting verlengd moet worden. De burgemeester heeft besloten de sluiting van de woning te verlengen met het oog op de veiligheid van bewoners en omwonenden. De sluiting gaat per 11 januari in en geldt voor tenminste vier weken. Aan het einde van deze periode beslist de burgemeester of het noodzakelijk is de sluiting nogmaals te verlengen.

Cameratoezicht
Ook wordt voor een periode van drie maanden cameratoezicht ingesteld rond de ingang van het wooncomplex. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de voortzetting. Veiligheidsmanagers van de gemeente en wijkagenten houden contact met buurtbewoners. Daarnaast is slachtofferhulp beschikbaar voor wie daar behoefte aan heeft.

Blijf melden
De hulp van de buurtbewoners blijft een grote rol spelen, zowel bij het voorkomen als het achteraf oplossen van incidenten. U kunt het direct via 112 melden als u iets verdachts ziet. Wilt u liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *