Kort nieuws

Kudde herten op spoor zorgt voor vertraging

Een kudde herten heeft maandagmiddag op het spoor tussen Almere en Lelystad voor de nodige problemen gezorgd. Na anderhalf uur waren de dieren weer van het spoor af.

Een voorbijgangster hoorde in het Kotterbos geritsel en zag een kudde van circa tien edelherten voorbijkomen. Al snel liepen de herten de spoorbaan op, door een openstaand hek. De voorbijgangster heeft direct 112 gebeld. Hierdoor konden machinisten tijdig door de treindienstleider worden gewaarschuwd, waardoor ze met een lagere snelheid passeerden.

Vanwege de herten op het spoor reden er tussen 12:00 uur en 13:30 uur geen sprinters tussen station Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum. Nadat de herten van het spoor waren verdwenen, kon het treinverkeer weer volledig worden hervat.

April vorig jaar ondervond het treinverkeer ook al hinder van loslopende herten in de Oostvaardersplassen. Incidentenbestrijders van ProRail hadden toen hun handen vol om de dieren weer weg te krijgen. Ze filmden de actie en plaatsten het op hun YouTube-kanaal.

Beelden: Ingezonden door Tamara Thomasse via WhatsApp Tiplijn. Ook een nieuwstip? Stuur een app naar 06-24465671!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *