Nieuws

Tweede tiener vast in onderzoek naar explosies

Woensdagmiddag 20 december heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden. Een 16-jarige Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie aan de Valetaweg op 17 december 2023.

In korte tijd wist de recherche in totaal twee verdachten aan te houden. In de ochtend van woensdag 20 december werd ook al een 16-jarige jongen aangehouden. De Almeerder zit nog vast en zal vandaag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Recherche ziet verbanden
Afgelopen weekend waren er twee explosies bij woningen in Almere. De eerste explosie vond plaats op zaterdagnacht 16 december. Een woning aan het Freyjaplantsoen in Poort raakte beschadigd, maar niemand raakte gewond. Een dag later, zondagnacht 17 december, was het voor de tweede keer raak. Een woning aan de Valetaweg in Danswijk raakte beschadigd door een explosie, maar ook hier raakte gelukkig niemand gewond.

De recherche investeert volop in het onderzoek en focust zich op verbanden tussen onder andere de explosies. Ook ziet de recherche verbanden met eerdere incidenten, zoals het geweldsincident in een woning op de Borneostraat. Dit incident vond plaats op 9 november 2023. De recherche gaat verder met het opsporen van verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel informatie die je hebt
Heb jij informatie over de explosies en weet jij meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Ook online is dat mogelijk door hier te klikken. Ook anoniem melden bij de politie is mogelijk via Team Criminele Inlichtingen (TCI) door te bellen naar 088 – 66 17 734.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *