Nieuws

Politie zoekt getuigen en burgemeester sluit woning na explosie Bolacaciahof

Woensdagavond 27 december is er een explosief afgegaan bij een galerijflat aan het Bolacaciahof in Parkwijk. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Om 19:15 uur ontving de meldkamer een melding van een explosie bij een galerijflat aan de Bolacaciahof. Ter plaatse constateerden agenten dat brievenbussen bij de ingang uit de gevel waren geblazen. De schade was aanzienlijk. Hoewel verschillende bewoners aanwezig waren, raakte gelukkig niemand gewond. Vanwege de gevaarzetting en de omvang van de schade werden tien woningen ontruimd. De omgeving werd gedurende enige tijd ruim afgezet.

Politie zoekt getuigen
Er is een onderzoek ingesteld door de recherche om te achterhalen of de explosie verband houdt met eerdere incidenten. De politie roept mensen op die gisteravond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Bolacaciahof, of die beschikken over beelden, bijvoorbeeld van een deurbelcamera, om deze te delen met de politie. Laat het de politie weten via 0800-6070. Liever anoniem tippen? Dat kan door hier te klikken of door (gratis) te bellen naar 0800-7000.

Locoburgemeester sluit woning voor twee weken.
De locoburgermeester van Almere heeft besloten om per direct een woning waar de explosie op gericht was, te sluiten voor twee weken. De maatregel is genomen vanwege de bedreiging van de openbare orde. Locoburgermeester Roelie Bosch zegt daarover;┬á “Het is verschrikkelijk dat mensen in onze stad op deze manier worden ge├»ntimideerd. Als gemeente weigeren wij dat te accepteren. Onze eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid van de omwonenden en de rest van de buurt. Daarom zijn wij genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Elke explosie is er een te veel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *