Nieuws

Hulpdiensten rukken massaal uit na explosie in Poort, woningen ontruimd

De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag massaal uitgerukt na een melding van een explosie bij een woning in Almere Poort. Meerdere woningen aan het Freyjaplantsoen zijn ontruimd en het plantsoen is afgesloten. Er werd opgeschaald naar GRIP 1.

De brandweer werd om kwart voor één gealarmeerd voor een woningbrand aan het Freyjaplantsoen, waarbij sprake zou zijn van een explosie. De explosie werd door omwonenden in de ruime omgeving gehoord. Er is zover bekend geen sprake geweest van brand. De woning raakte aan de voorzijde beschadigd.

Ter plaatse werden draden bij een woning aangetroffen die mogelijk onderdeel zouden kunnen zijn van een explosief. Daarop werd het plantsoen afgezet en omliggende woningen werden ontruimd. Bewoners konden enige tijd later onder begeleiding enkele spullen pakken. Mensen die zelf geen onderdak konden vinden zijn de rest van de nacht opgevangen in de brandweerkazerne in Almere Poort. De woningen zijn rond 06:00 uur vrijgegeven. Burgemeester Hein van der Loo heeft vannacht een bezoek gebracht aan de omwonenden die werden opgevangen in brandweerkazerne Poort. “Dit geweld is onacceptabel. Dank aan de hulpdiensten die snel en adequaat opgetreden hebben.”

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om het explosief te onderzoeken. De politie roept getuigen op informatie en beelden te delen.

Een gedachte over “Hulpdiensten rukken massaal uit na explosie in Poort, woningen ontruimd

  • Almere poort het nieuwe narco wijkje ..heerlijk hé die drugs boys .

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *