Nieuws

Burgemeester sluit woning in Filmwijk na grote vondst lachgas en illegaal vuurwerk

Burgemeester Van der Loo heeft besloten een woning aan de Minnellistraat in Almere te sluiten vanwege de vondst van een grote hoeveelheid lachgasflessen. Ook was er een grote voorraad hennep en illegaal vuurwerk in de woning aanwezig.

Burgemeester Hein van der Loo: “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere. Ik heb deze maatregel genomen om orde op zaken te stellen. Dit kan en mag niet in onze stad.”

De sluiting is op woensdag 6 december ingegaan voor de duur van drie maanden. Op 27 november 2023 deed de politie een inval in de woning na een melding. Rond de woning was al langer sprake van overlast. In de woning werden 110 flessen lachgas aangetroffen. Ook werd 70 gram hennep en 141 kilo illegaal vuurwerk (Cobra’s) aangetroffen. Dit alles is door de politie in beslag genomen. Er werd één persoon aangehouden.

Maatregelen tegen drugscriminaliteit en criminele ondermijning
De Wet Damocles (Artikel 13b Opiumwet) geeft burgemeesters een middel om de omvang van de drugscriminaliteit en de criminele ondermijning in Nederland terug te dringen, door het opleggen van een last onder bestuursdwang. In het Damoclesbeleid gemeente Almere staat hoe de burgemeester die bevoegdheid inzet. Als er een handelshoeveelheid hard- of softdrugs gevonden is, kan hij een woning of bedrijfspand sluiten.

Foto: bewerkte archieffoto ter illustratie

Een gedachte over “Burgemeester sluit woning in Filmwijk na grote vondst lachgas en illegaal vuurwerk

  • Elly peters

    Top.
    Jammer dat er nog steeds elke avond vuurwerk wordt afstoken in filmwijk. En harde knalle ook.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *