Kort nieuws

Brandmeldinstallatie voorkomt erger op Kalenderweg

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de brandweer uitgerukt naar een woonzorglocatie aan de Kalenderweg na ontvangst van een automatische brandmelding. Er bleek daadwerkelijk brand te zijn en door snel optreden kon de brandweer erger voorkomen.

De automatische melding kwam om 02:00 uur bij de brandweer binnen, waarop de brandweer van Almere Buiten op pad werd gestuurd om op onderzoek uit te gaan. Kort daarop werd een tweede voertuig gealarmeerd, omdat er sprake bleek te zijn van een daadwerkelijke brand.

Ter plaatse bleek een klein brandje te zijn ontstaan in een magnetron. Het vuur kon met een klein blusmiddel worden gedoofd. Omdat er wel sprake was van rookontwikkeling werd het pand geventileerd. De brandweer kon vervolgens snel weer retour. Er raakte niemand gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *