Kort nieuws

Brandmelding bij school blijkt loos alarm

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een melding van brand bij een schoolgebouw in Almere Buiten. Na controle bleek er gelukkig geen sprake te zijn van brand.

Kort na middernacht ontving de brandweer een melding van een automatisch brandalarm in de Floridagarage aan de Straat van Florida. Na controle bleek er geen sprake te zijn van brand in de garage. De brandweer ging vervolgens met spoed door naar een voertuigbrand op de A6. Het geluidssignaal van het brandalarm van de Floridagarage was nog steeds luid te horen in de omgeving.

Niet veel later kwam er een nieuwe melding binnen op de Straat van Florida. Er zou mogelijk brand zijn bij het schoolgebouw van het MBO College Almere. Een stuk vuurwerk zou mogelijk wat rookontwikkeling hebben veroorzaakt bij de garage. Dit, in combinatie met het luide brandalarm van de garage, deed het lijken alsof er mogelijk brand was bij de school. Na aankomst heeft de brandweer een ronde om het pand gelopen maar trof verder geen bijzonderheden aan. Het alarm van de garage is gereset door een beveiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *