Kort nieuws

Flexflitser weer terug op Oostvaardersdijk

De flexflitser is weer teruggeplaatst op de Oostvaardersdijk. Begin dit jaar stond de paal er al twee maanden. Ruim 8200 bestuurders ontvingen een bekeuring omdat ze te hard reden.

Sinds maandag zet het OM een flexflitser in voor het handhaven van de maximumsnelheid op de Oostvaardersdijk ter hoogte van de Zuidersluisbrug. De flitspaal staat twee maanden op één plek en wordt daarna verplaatst naar de volgende locatie. De flexflitser handhaaft 24 uur per dag de maximumsnelheid. De flexflitser is een flexibele vorm van snelheidshandhaving: de flitser staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek en wordt daarna verplaatst. Later wordt de flexflitser weer op dezelfde plek teruggeplaatst, zodat bestuurders geprikkeld worden om duurzaam hun rijgedrag aan te passen aldus het OM.

Boeteregen

In totaal ontvingen tussen april en juni 8242 bestuurders een boete voor te snel rijden over de Oostvaardersdijk. Gemiddeld gaat het om circa 135 boetes per dag. De maximumsnelheid op het betreffende stuk weg is op moment van publicatie van dit artikel 50 km/u. De paal blijft tot half december staan.

Een gedachte over “Flexflitser weer terug op Oostvaardersdijk

  • Tja.. het gaat natuurlijk niet om de snelheid, maar het geld stroomt schijnbaar binnen op deze plek.
    Voor je gestolen fiets hebben ze geen tijd, maar voor laserguns des te meer!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *