Kort nieuws

Buurtpreventieteams en politie starten Donkere Dagen Offensief

Dinsdagavond is door Buurtpreventieteams in wijken door heel Almere in samenwerking met de politie weer het startsein gegeven voor het jaarlijkse Donkere Dagen Offensief. Nu de dagen korter worden is er weer meer kans op criminaliteit en overlast in de avonduren.

Buurtpreventieteams houden een oogje in het zeil en werken samen met de wijkagenten van de politie en contactpersonen bij de gemeente. Daardoor kunnen zaken rechtstreeks worden gemeld en dat resulteert in snelle opvolging. Het kan gaan om onveilige situaties en overlast, maar bijvoorbeeld ook om gevaarlijke situaties zoals losliggende stoeptegels.

De Buurtpreventieteams bestaan uit wijkbewoners die een paar uur per week in hun vrije tijd een ronde lopen of fietsen door de wijk. Hoeveel uur wordt ingezet voor het Buurtpreventieteam is zelf te bepalen. De Buurtpreventieteams zijn altijd op zoek naar nieuwe leden die willen helpen de buurt veilig en leefbaar te houden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via accounts van het eigen Buurtpreventieteam op social media. Kunt u van uw wijk geen account vinden dan kunt u contact opnemen met de wijkagent via het algemene nummer 0900-8844 van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *