Nieuws

Grote brand bij bedrijfspand Neonweg

Bij een bedrijfspand aan de Neonweg brak in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand uit. Een gedeelte van het bedrijfspand ging in vlammen op. Niemand raakte gewond. 

De brand werd rond 03:50 uur ontdekt bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in vloer-, dak- en muurisolatie. De brand breidde zich snel uit en de brandweer schaalde binnen enkele minuten op naar een grote brand. Het deel van het bedrijfspand waarin de productie plaatsvond, werd door de brand verwoest. Vervolgens werd geprobeerd om het kantoorgedeelte te behouden. Brandweerlieden zijn momenteel bezig met het blussen van nasmeulende brandhaarden, waarbij ze een kraan inzetten om beter toegang te krijgen tot de brandende plekken.

Meerdere eenheden uit Flevoland, Het Gooi en Amsterdam kwamen ter plaatse om te assisteren. Ook was er een droneteam uit Muiderberg en een groot watertransport uit Huizen aanwezig. Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht in de wijken, waarbij geen concentraties zijn gemeten die een gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Vanwege de brand was het industrieterrein lange tijd afgesloten. Rond 10:00 uur is het gebied weer vrijgegeven. Alleen een klein gedeelte van de Neonweg en de busbaan en het fietspad dat langs het uitgebrande pand loopt, blijven nog gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *