Kort nieuws

Politieachtervolging eindigt met ongeval op Veluwedreef

Donderdagochtend vond er een verkeersongeval plaats op de Veluwedreef, waarbij de achtervolgde auto tegen een boom botste. Het ongeval volgde op een achtervolging door de politie. Een politievoertuig liep tijdens de achtervolging ook schade op.

Het ongeval gebeurde rond 11:45 uur bij het kruispunt met de Hagevoortdreef. Videobeelden op 𝕏, het voormalige Twitter, laten zien dat een politieauto op een bergingsvoertuig van de politie staat. Volgens een woordvoerder van de politie was de betreffende auto herkend via automatische kentekenplaatherkenning, wat leidde tot de achtervolging. Zo meldt Omroep Flevoland.

Getuigen meldden aan HV-Almere dat de achtervolging ook door het centrum van de stad is gegaan. De politie heeft nog niet bekend gemaakt of er personen zijn aangehouden en wat de reden van de achtervolging was. Ook over eventueel letsel is op dit moment nog niets bekend.

Foto’s: Rogier van Dommelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *