Kort nieuws

“Online menukaarten” leiden tot arrestatie en vondst verdovende middelen

In een woning in Almere troffen agenten woensdagmiddag grote hoeveelheden aan verdovende middelen aan. Een 19-jarige bewoner is daarbij aangehouden. De politie kwam de handel in verdovende middelen op het spoor door menukaarten die online werden verspreid.

Op de menukaarten waren diverse verdovende middelen afgebeeld welke strafbaar zijn gesteld op lijst 1 en 2 van de Opiumwet. Door uitvoerig onderzoek kregen rechercheurs zicht op de verdachten die vermoedelijk betrokken zijn bij de verspreiding van deze menukaarten.

Afgelopen woensdag heeft de actie geleid tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Almere. Tijdens de doorzoeking van zijn woning trof de politie meerdere kilo’s aan softdrugs aan. Ook vond de politie een kleine hoeveelheid aan andere harddrugs zoals XTC pillen, hashish, MDMA en andere middelen zoals kamagra, THC-snoepjes en snus. Dit waren goederen welke online werden aangeboden.

Naast de verdovende middelen is in totaal voor bijna 6000 euro aan contanten in beslag genomen. Ook moest de verdachte verschillende luxegoederen inleveren, zoals dure kleding. Ook zijn auto is in beslag genomen, omdat hij van daaruit zou dealen. De verdachte is vandaag voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten zijn voorlopige hechtenis met twee weken te verlengen.

Foto’s: politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *