Nieuws

Zeer grote brand op De Vaart onder controle

Bij een bedrijf op industrieterrein De Vaart is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. De brand is inmiddels ‘brand meester’.

Vlak voor 17:00 uur brak er brand uit bij een autoschadeherstelbedrijf aan de Vlotbrugweg. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en was er sprake van veel rookontwikkeling.

De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Omliggende korpsen zijn ter plaatse gekomen om te ondersteunen bij het bestrijden van de brand. De brandweer is met onder meer acht tankautospuiten en twee hoogwerkers aanwezig geweest om de brand te blussen. Korpsen uit onder meer Lelystad, Muiderberg, Huizen, Naarden en Blaricum verleenden bijstand. Ook een droneteam kwam ter plaatse om van bovenaf de brand in kaart te brengen.

De inzet van de brandweer was gericht op het voorkomen van overslag van de brand naar de aangrenzende bedrijven. Dat is grotendeels gelukt. Een eigenaar van één van de omliggende panden laat aan HV-Almere weten blij te zijn met geweest met de inzet van de brandweer. De brandweer wist overslag van de brand te voorkomen.

Het incident was na enkele uren ‘brand meester’. Het nablussen zal nog een aantal uren duren. Heeft u nog last van de rook of stank? De brandweer geeft het advies om de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. In principe moet de overlast van de rook gauw wegtrekken.

De brandweer meldt dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de brand. Ook zijn er geen schadelijke hoeveelheden giftige stoffen vrijgekomen aldus de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

8 gedachten over “Zeer grote brand op De Vaart onder controle

 • Geert&Ingrid

  De stank is zelfs in Almere stad te ruiken. Zeer giftig. Waarom hebben zulke bedrijven geen rookmelders? Schande! Zéér milieuonvriendelijk.

  Beantwoorden
  • Yup, ik ruik het ook in Almere Centrum. Ramen dicht

  • U kletst maar wat zonder enige informatie of scholing

  • Wat hebben rookmelders precies te maken met de stank?? Ze kunnen wel rookmelders hebben maar als de brand zich razendsnel uitbreid doet zo’n rookmelder helemaal niks….

  • geert, zeer giftig! is er al iemand overleden of afgevoerd?

  • Dries Molenaar

   Die ingrid,

   >>
   die vrijdag rond 17.00 ontstond, zorgde voor grote rookwolken die tot in de wijde omgeving te zien waren. Ook sloegen er vlammen uit het dak van het pand. Er vielen geen slachtoffers. Volgens de brandweer zijn er ook geen giftige stoffen vrijgekomen.

 • Ron Loos

  Correctie, de brand is uitgebroken bij een bedrijf aan de rolbrugweg nr 4 daarna overgeslagen naar het aangrenzende pand van het autoschadebedrijf aan de vlotbrugweg nr 9.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *