Nieuws

Storm Poly zorgt voor stormschade in Almere

Storm Poly heeft woensdag voor flink wat schade gezorgd in Almere. Fietspaden lagen bezaaid met bomen, wegen waren afgesloten en bussen en treinen reden niet.

Storm Poly is woensdagochtend over Almere getrokken. Het KNMI gaf code rood af voor Flevoland en het IJsselmeergebied, wat later werd afgeschaald via oranje en geel naar groen. De wind is inmiddels weer in kracht afgenomen en ook de regen is weggetrokken. In heel Almere zijn takken van bomen afgebroken. Ook zijn bomen omgewaaid. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Tijdens de storm heeft Brandweer Flevoland vandaag tussen 08:30 uur en 14:00 uur circa 140 meldingen afgehandeld. De piek lag tussen 10:00 en 12:00 uur. In het merendeel van de meldingen ging het om omgewaaide bomen of bomen die dreigden om te vallen. Zo viel op de Contrabasweg een boom tegen de zijkant van een school aan. In de Lieven de Keystraat en de Eendrachtstraat viel een boom tegen een woning aan. De brandweer en de gemeente zijn op dit moment druk bezig met het weghalen van omgevallen bomen.

Wegen
In Almere zijn o.a. gedeelten van de Tussenring, de Markerdreef en de Contrabasweg afgesloten geweest. Inmiddels zijn deze wegen weer open voor verkeer. In heel Almere moet nog wel rekening worden gehouden met veel takken en bladeren op het asfalt en in de bermen.

Openbaar vervoer
Door de storm werd het treinverkeer van en naar Almere en de rest van Noord-Nederland stilgelegd. Ook het busverkeer van Keolis werd voor enige uren gestaakt. Volgens de website van Keolis/Allgo (update 16:45 uur) rijden de bussen in Almere weer volgens dienstregeling.

De volgende foto’s zijn ingezonden via de WhatsApp Tiplijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *