Nieuws

Treinverkeer plat door systeemstoring

In en rondom Amsterdam is er geen treinverkeer mogelijk door een systeemstoring bij de verkeersleidingspost in Amsterdam. Hierdoor rijden er ook geen treinen op de Flevolijn.

Door een systeemstoring in het gebied van verkeersleidingspost Amsterdam is er sinds zondagmiddag 17:15 uur geen treinverkeer mogelijk in en rondom Amsterdam. De verkeersleidingspost zorgt ervoor dat treinen in en rondom de hoofdstad veilig en zoveel mogelijk volgens dienstregeling kunnen rijden. Door de storing rijden er ook geen treinen op de Flevolijn (lijn Weesp-Dronten).

Het is op dit moment nog niet bekend hoe lang de storing nog duurt. ProRail is op zoek naar de oorzaak van de storing. Medewerkers van de NS zijn samen met incidentenbestrijders van ProRail hard aan het werk om reizigers in gestrande treinen weer op weg te helpen. Een trein uit Almere is gestrand vlak voor Amsterdam Centraal. De reizigers konden rond 18:15 uur de trein verlaten.

Het treinverkeer werd vanaf 20:00 uur weer opgestart. De storing op de Verkeersleidingspost in Amsterdam is helaas teruggekeerd. Het treinverkeer is weer stilgelegd.

Update: De treinen van en naar Amsterdam gaan vanavond niet meer rijden. De storing bij de verkeersleidingspost heeft ProRail nog niet kunnen oplossen. Het advies is om zelf alternatief vervoer te regelen.

De verwachting is dat de storing ook impact heeft op de start van de treindienst morgenvoeg. Raadpleeg morgenochtend de NS-app voor reisadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *