Kort nieuws

Politie zet stroomstootwapen in bij achtervolging in Haven

Op zondagnacht 25 juni heeft de politie het stroomstootwapen ingezet bij de aanhouding van een 16-jarige Almeerse jongen. De jongen werd op dat moment verdacht van een poging woninginbraak aan de Leemwierde. Twee andere personen werden ook aangehouden. Alle drie blijken later na onderzoek geen verdachten te zijn van de poging woninginbraak.

Zondagnacht komt rond 03:00 uur bij de meldkamer een melding binnen van een woninginbraak aan de Leemwierde in Almere. De melder geeft aan gestommel te horen bij de onderburen, die op vakantie zijn. De melder ziet daarna twee personen er vandoor gaan en geeft het signalement van die twee personen. Direct gaat de politie ter plaatse. Eenmaal daar ziet een agent twee personen vanaf de achterzijde van de woning wegrennen. De agent zet de achtervolging in, maar raakt de verdachten kwijt. Wel treft hij een koevoet aan op de vluchtroute.

Politie zet achtervolging in
Vervolgens zien andere politieagenten bij de Kornwierde twee personen rennen die voldoen aan het signalement. Een van de twee agenten zet de achtervolging te voet in. Als de twee verdachten uit elkaar gaan, volgt de agent nog één van de twee. Tijdens de achtervolging roept de agent meermaals dat de verdachte moet stoppen. Dat doet hij niet, waarop het stroomstootwapen wordt ingezet. De 16-jarige jongen wordt uiteindelijk gestopt en aangehouden. Vervolgens worden na een zoektocht ook twee andere personen aangehouden die gevonden worden in de struiken op de Langshof.

Drie personen blijken niet de verdachten te zijn
Na onderzoek en het opvragen van camerabeelden blijken de drie aangehouden personen niet de verdachten te zijn van de poging woninginbraak. De drie personen zijn daarop heengezonden. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien rond het tijdstip van de poging woninginbraak of die tips hebben. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Letsel opgelopen
De jongen is door gebruik van het stroomstootwapen tijdens de achtervolging gevallen en heeft daardoor verwondingen opgelopen waarvoor hij behandeld is in het ziekenhuis. Ook heeft hij schade aan zijn persoonlijke spullen. De herstelschade worden vergoed door de politie.

Foto: politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *