Nieuws

Woningbrand in Stedenwijk, brandweer schaalt op naar ‘grote brand’

In Stedenwijk is dinsdagavond brand uitgebroken in een woning. Kort na de eerste melding werd eerst opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarna snel verdere opschaling naar ‘grote brand’ volgde. Het traumateam uit Amsterdam is opgeroepen en ter plaatse gekomen.

De brand brak kort voor half twaalf uit bij een tussenwoning aan het Velsenpad. De brand woedde op de eerste verdieping en op zolder. Na de eerste alarmering werd al snel een hoogwerker opgeroepen, waarna verdere versterking werd opgetrommeld, o.a. uit Naarden. Een grote rookpluim trekt over de stad.

De brandweer heeft met een hoogwerker in ieder geval een man van het dak van de woningen gehaald. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer is het huis op dit moment onbewoonbaar. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *