Kort nieuws

Lange zoektocht naar vreemde lucht in Stripheldenbuurt

De brandweer is maandagavond opgeroepen voor een vreemde lucht die werd waargenomen in en rond een woning in de Stripheldenbuurt. Het onderzoek naar de vreemde lucht nam meerdere uren in beslag en duurde tot in de nacht. Bij het onderzoek werden geen gevaarlijke stoffen gemeten.

De melding werd even na tien uur ’s avonds gedaan door bewoners van de Eppostraat, waarop de autospuit uit Almere Buiten ter plaatse is gegaan. Ongeveer een half uur later werd in overleg met de officier van dienst de adviseur gevaarlijke stoffen uit Utrecht verzocht ter plaatse te komen om metingen te verrichten. Uiteindelijk werd de officier van dienst zelf tien minuten na middernacht ook nog gevraagd een kijkje te komen nemen. Een bewoner in de straat meldde dat er eerder op de avond ook al een medewerker van Liander in de woning aanwezig was.

Nadat rond één uur ’s nachts nog een laatste onderzoek werd uitgevoerd, waarbij o.a. via een ladder de dakgoot werd bekeken, werd geconcludeerd dat de lucht via de meterkast uit de kruipruimte zou komen. Mogelijk werd de lucht veroorzaakt door vluchtige stoffen die in het grondwater terecht zijn gekomen. De brandweer heeft een opening vanuit de kruipruimte afgedicht, maar kon verder geen actie ondernemen omdat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Het is aan de bewoners om uit te laten zoeken wat de oorzaak is van de vreemde lucht en het probleem te laten verhelpen.

Een gedachte over “Lange zoektocht naar vreemde lucht in Stripheldenbuurt

  • Wat zijn de stappen die de bewoners kunnen nemen om dit uit te laten zoeken? Wie heeft tips?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *