Nieuws

Explosie leidt naar hennepkwekerijen Markerkant

Aan de Markerkant raakte op 29 mei een deur van een bedrijfspand beschadigd door een explosie. Deze werd vermoedelijk veroorzaakt door een vuurwerkbom. In het pand trof de politie twee hennepkwekerijen aan. Een man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerijen.

Rond 05:30 uur vond de explosie bij het pand plaats. Ter plekke troffen de agenten een man aan die verklaarde eigenaar van het bedrijf te zijn. Toen agenten de twee hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 1000 hennepplanten vonden, werd de man aangehouden voor betrokkenheid bij deze plantages. Hij is na verhoor heengezonden, maar blijft verdachte in deze zaak. Experts van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht bij het pand.

Het onderzoek wordt voorgezet. Getuigen of mensen met meer informatie over explosie en/of hennepkwekerijen kunnen contact opnemen met de recherche via tel. 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *