Kort nieuws

Militaire oefening Forteiland Pampus

Aanstaande maandag is er tussen 07:00 en 20:00 uur een militaire oefening op Forteiland Pampus. De militairen beoefenen hierbij het optreden in verstedelijkt gebied. Er worden diverse scenario’s uitgevoerd, waarbij ook oefenmunitie gebruikt wordt; dit kan klinken als geweerschoten. Na afloop van de oefening varen de militairen terug naar Pampushaven en worden zij met vrachtwagens teruggebracht naar de kazerne in Wezep.

De oefenende eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen en doet er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Foto’s van een oefening uit 2016:

Een gedachte over “Militaire oefening Forteiland Pampus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *