Kort nieuws

Bootje zinkt op IJmeer bij Muiden

In Almere Haven waren zaterdagmiddag veel hulpdiensten aanwezig vanwege een incident op het IJmeer. Duikteams van de brandweer en ook een traumahelikopter waren aanwezig bij de haven aan de Sluiskade. 

Een zeiljacht met twee opvarenden is zaterdagmiddag rond 17:00 uur gezonken op het IJmeer bij Muiden. In eerste instantie was de exacte locatie van het zinkende jacht niet bekend. Duikteams van de brandweer zijn vanuit Almere Haven met boten richting het incident gevaren. Ook zijn er boten van de KNRM uitgevaren. Uit voorzorg was ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam ter plaatse gekomen.

Uiteindelijk zijn de twee personen in de haven van Muiden aan land gebracht. Zij maken het naar omstandigheden goed. Wat de oorzaak is geweest van het zinken van de boot is niet bekend. De boot is volledig gezonken en zal worden geborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *