Nieuws

Snelle actie brandweer voorkomt erger bij brand Eilandenbuurt

Bij een brand in de Eilandenbuurt heeft een snelle inzet van de brandweer voorkomen dat een brand over sloeg naar een woning. Wel ging een veranda volledig in vlammen op en raakte de buitenzijde van de woning beschadigd. 

Woensdagmiddag rond 16:45 uur ontstond er brand aan de zijkant van een woning aan de Antiguastraat. Een veranda vatte door een onbekende oorzaak vlam waarna deze al snel volledig in brand stond. Toegesnelde buurtbewoners hebben een aantal spullen zoals fietsen en tuinmeubilair gered. Ook probeerden ze de bewoners te alarmeren. Deze bleken achteraf niet thuis te zijn.

Brandweer voorkomt dat brand naar binnen slaat

De brandweer was na de melding van de brand snel ter plaatse. De brand was inmiddels overgeslagen naar de gevelbeplating. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand naar binnen sloeg.

De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand. In totaal zijn er drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Om 17:10 uur werd het sein brand meester gegeven. Bij het incident raakte niemand gewond.

Foto 1-2: Ingezonden via WhatsApp Tiplijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *