Nieuws

Grote inzet hulpdiensten in Haven vanwege verward persoon

Zondagmiddag zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een melding van een gaslekkage in Almere Haven. Een verward persoon bleek zich te hebben opgesloten in een leegstaand bedrijfspand aan de Markenlaan. De politie en de brandweer hebben de persoon veilig uit het pand weten te krijgen.

Rond 12:30 uur kwam een melding binnen van een man die verdacht gedrag vertoonde. Mogelijk zou er sprake zijn van een gaslekkage in het pand. De hulpdiensten wisten niet precies om wat voor persoon het ging en wat ze konden verwachten. Er is daarom opgeschaald. De omgeving werd ruim afgezet en gespecialiseerde eenheden van de politie en de brandweer weden gealarmeerd.

Het arrestatieteam van de politie viel samen met het Quick Response Team van de brandweer rond 14:30 uur het pand binnen. De man kon al snel worden aangehouden. De man is niet gewond geraakt en is met een politieauto afgevoerd naar het politiebureau. Uit voorzorg was ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam ter plaatse gekomen.

De parkeerplaats van Albert Heijn en een deel van de Markerlaan waren vanwege het incident geruime tijd afgesloten. Inmiddels zijn alle afzettingen weer opgeheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *