Nieuws

Jaarwisseling in Almere relatief rustig verlopen

De jaarwisseling in Almere is relatief rustig verlopen. De brandweer was druk met meerdere container- en afvalbranden. Ook gingen drie auto’s volledig in vlammen op.

De gemeente meldt dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten op het gebied van openbare orde en veiligheid voorgedaan. De jaarwisseling was dit jaar voor de brandweer in Flevoland druk maar beheersbaar. Tussen 31 december 00:00 uur en 1 januari 08:00 uur zijn er zestig meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. De nieuwjaarsnacht is zonder grote incidenten verlopen.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van is geweest. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2023!”

Overzicht incidenten Almere

Container- en afvalbranden
De brandweer is in Almere meerdere keren uitgerukt voor verschillende container- en afvalbranden. De eerste melding kwam na 18:15 uur binnen voor een container in Haven. Door een nieuw alarmeringssysteem van de brandweer konden wij dit jaar helaas geen verslag doen van de kleinere branden. De brandweer is een aantal keer met spoed naar een buitenbrand gestuurd. Dit vaak vanwege de kans op uitbreidingsgevaar.

Autobranden
Tijdens de jaarwisseling gingen er in Almere drie auto’s in vlammen op. Om 23:30 uur waren er kort na elkaar een autobrand op het Odeonpad en aan het Razeil. Later ging ook nog een auto volledig in vlammen op bij een parkeerplaats aan de Paletlaan.

Woningbranden
In totaal zijn er tijdens de jaarwisseling drie woningbranden geweest. Rond het middaguur vloog in een woning aan de Watercipresstraat een wasdroger in brand. Aan het begin van de avond was er aan de Rietmeent in Haven een woningbrand. Omdat niet duidelijk was of alle personen uit de woning waren, werd opgeschaald naar middelbrand. Gelukkig bleek iedereen uit de woning te zijn en kon de brandweer de brand snel blussen. In de woning had een matras vlam gevat.

Na middernacht kwam een melding bij de meldkamer binnen van een woningbrand aan de Stellingmolenstraat. Brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Er bleek vuurwerk op de deur te zijn geplakt waardoor de voorruit eruit geblazen is. Een bewoner is door ambulancepersoneel verzorgd. Later die nacht brak op het dak van een schuurtje aan de Poemaweg een kleine brand uit. De schade bleef beperkt.

Overige incidenten
In Haven is ’s ochtends een traumahelikopter ingezet vanwege een medisch incident. Op het Dublinhof en de Picassoweg vonden twee kleine verkeersongevallen plaats. Bij deze twee ongevallen raakte voor zover bekend niemand gewond. Ook is de brandweer ingezet voor het afhijsen van een patiënt uit een woning.

Video

Een gedachte over “Jaarwisseling in Almere relatief rustig verlopen

  • Het Geweten

    3 auto’s in de brand gestoken en dan ben je als commandant van de brandweer tevreden over de jaarwisseling….schaamteloos om dit als “rustig” te kwalificeren….je zou woest moeten zijn over dit gebeuren, zeker als brandweer commandant….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *