Nieuws

Fietsbruggen over de Hoge Vaart en Lage Vaart per direct afgesloten

Vanwege de veiligheid zijn de fietsbruggen aan het Spoorbaanpad over de Hoge Vaart en Lage Vaart per direct afgesloten. Op dinsdag 6 december vond een inspectie plaats naar de staat van de fietsbruggen. Deze inspectie was om te kijken of de bruggen veilig zijn voor gebruikers. Reden van de inspectie was dat de vervanging van de fietsbruggen langer op zich laat wachten en de gemeente Almere gevaarlijke situaties wil voorkomen. Woensdag 7 december heeft de gemeente het eerste bericht gekregen dat uit de inspectie is gebleken dat de bruggen onvoldoende veilig zijn.

Een tijdelijke omleidingsroute is ingesteld. Houd rekening met een extra fietstijd van ongeveer twintig minuten. De gemeente laat weten dat dit erg vervelend is. Op korte termijn onderzoekt de gemeente welke maatregelen getroffen kunnen worden en zal een extra inspectie gedaan worden naar de onderliggende constructie. De gemeente gaat bekijken of de fietsbruggen weer begaanbaar gemaakt kunnen worden en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. De politie maakt incidenteel gebruik van deze fietsbruggen en is op de hoogte van de afsluitingen.

Het vervangen van de fietsbruggen stond al eerder op de planning maar werd uitgesteld.

2 gedachten over “Fietsbruggen over de Hoge Vaart en Lage Vaart per direct afgesloten

  • Gekke Henkie

    herstel van de bruggen stond in de planning , maar werd uitgesteld . klopt want deze bruggen waren niet belangrijk genoeg voor de politieke zooi op t stadhuis want hun flopiade zooi waar 100 miljoen in gepompt is had de voor keur . maar 3 miljoen voor een brug is r niet hier , fijn wonen in deze pauperstad .

    Beantwoorden
  • Peter Huis

    Deze bruggen hadden al lang vervangen moeten zijn voor mij is het nu alles bij elkaar 30 minuten.de gemeente is als fietsstad bekend maar helaas zijn de fietspaden ook bar slecht.het geld wat voor Floriade uitgegeven is had naar dit onderhoud moeten gaan

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *