Nieuws

Dit zijn de vijf meest gelezen berichten van 2022

Het jaar 2022 zit er inmiddels bijna op. Wij publiceerden dit jaar in totaal meer dan 300 artikelen. Van kat op het dak tot een grote brand, alles kwam in 2022 weer voorbij in Almere. In totaal werd er meer dan één miljoen keer een bezoek gebracht aan HV-Almere.nl. Op Facebook zagen meer dan 600 duizend bezoekers een post van HV-Almere voorbij komen. Namens het hele team van HV-Almere wensen wij iedereen een veilig 2023! Hieronder een top-5 van de meest gelezen artikelen.

#1 Grote brand bij restaurant Onderweg
Bij restaurant onderweg aan de Oorweg breekt zondagavond 28 augustus een grote brand uit. Opvallend was dat de brandweer meteen bij de eerste alarmering de classificatie ‘grote brand’ gaf. Het gebouw stond al snel volledig in brand en was niet meer te redden. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden. Het pand is inmiddels volledig afgebroken. Over een oorzaak is niets bekend.

#2 Lichaam Edward Reilly gevonden in Lage Vaart
In Almere Buiten werd sinds 18 februari Edward Reilly vermist. De uit Ierland afkomstige Reilly was voor het laatst gezien in het centrum van Almere Buiten. Op 2 maart werd met het Veteranen Search Team gezocht in de omgeving van de Faunabuurt en Bloemenbuurt. Reilly werd op 4 maart aangetroffen in de Lage Vaart achter het politiebureau. Uiteindelijk bleek er geen sprake te zijn van een misdrijf.

#3 Op straat aangetroffen man overleden
Zondagochtend 22 mei werd op de Beemdlaar in Almere Haven een gewonde man gevonden door een voorbijganger. Hulp mocht niet baten en de man overleed aan zijn verwondingen. De politie tastte in het duister over de doodsoorzaak van de man. Inmiddels is duidelijk dat de man door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

#4 Liveblog storm Eunice
Storm Eunice heeft op 19 februari een spoor van vernieling achtergelaten in Nederland. In Almere is de brandweer veelvuldig in actie gekomen voor meldingen van stormschade en gevaarlijke situaties. De brandweer laat weten dat er in Flevoland geen gewonden zijn gevallen als gevolg van de storm.

#5 Binnen korte tijd meerdere rijbewijzen ingevorderd bij controle Hogering
Zaterdagochtend 30 juli hield de politie een snelheidscontrole op de Hogering bij Literatuurwijk. Na drie kwartier moesten al dertien automobilisten hun rijbewijs inleveren. Vooral op Facebook ging dit bericht viral omdat veel mensen hier sneller reden dan de op dat moment toegestane 50 km/h.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *