Nieuws

Slachtoffer schietincident Hildo Kropstraat overleden, politie zoekt getuigen

Bij het schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. De man is later aan zijn verwondingen overleden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Het schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer agenten ter plaatse komen zien zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij is nog wel aanspreekbaar en wordt met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft vrijdagmiddag bekend gemaakt dat het slachtoffer aan zijn verwoningen is overleden.

Vermoedelijk waren er nog twee jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen.

Direct na het schietincident is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden is mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier van de politie. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact op met de politie.

Beelden
In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er nog mensen die nog niet met de politie hebben gesproken die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geĆ¼pload worden in het online meldformulier.

Een gedachte over “Slachtoffer schietincident Hildo Kropstraat overleden, politie zoekt getuigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *