Nieuws

Dak gebouw AZC bezwijkt door water

Het dak van één van de gebouwen van het asielzoekerscentrum in Almere is vrijdagmiddag bezweken door een grote hoeveelheid water. De woningen zijn ontruimd door de bedrijfshulpverleners van het AZC.

Rond 14:50 uur kreeg de brandweer een melding van wateroverlast bij het AZC aan de Engelse Mijl. Een deel van een dak is door een grote hoeveelheid water bezweken. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat vier van de zes woonunits die langs de busbaan zijn gebouwd een dakconstructie hebben waarbij het dak bol staat, om regenwater makkelijk weg te kunnen laten lopen. Een van deze daken is mogelijk door de regenval hol komen te staan, waarop de brandweer werd gealarmeerd. Tijdens het aanrijden van de brandweer bezweek een deel van dit dak. Bedrijfshulpverleners van het AZC hadden het gebouw toen al ontruimd, waardoor niemand gewond is geraakt.

De brandweer schaalde op naar middel-hulpverlening en later naar GRIP 1, waardoor zaken als opvang van bewoners bestuurlijk sneller kunnen worden geregeld.

De woonunit waarvan het dak is bezweken is zwaar beschadigd en onbewoonbaar. De gemeente zoekt voor deze bewoners alternatieve opvang. Alle vier woonunits met dezelfde bolle dakconstructie zijn uit voorzorg ontruimd. Een van de andere daken is ook hol komen te staan. De brandweer is momenteel bezig om de andere daken te controleren. Bouwkundigen van de gemeente zijn ter plaatse om te assisteren bij het onderzoek. Hieruit zal moeten blijken of de bewoners van deze andere units terug kunnen naar hun woning of dat ze ook elders moeten worden opgevangen.

De andere twee woonunits zijn vooralsnog veilig omdat hier sprake is van een andere dakconstructie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *